Składniki:
- 4 filety z pangi lub mintaja
- łyżka mąki
- 4 łyżki oleju
- łyżka masła
- 15 dag kremowego sera (np. gorgonzoli lub mascarpone)
- cytryna
- 40 dag liści szpinaku (lub mrożonki)
- szklanka śmietany kremówki
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
- Szpinak zblanszować we wrzącej osolonej wodzie, odcisnąć, grubo posiekać. Masło rozgrzać, dodać rozkruszony ser i podgrzewać, aż się rozpuści
- Dodać śmietanę, chwilę pogotować, aż sos trochę zgęstnieje. Dodać szpinak, przyprawić gałką muszkatołową i pieprzem.
- Filety skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Usmażyć na złoto na gorącym oleju. Rybę włożyć do sosu i pogotować 2 minutki.
- Rybę w sosie podałem na makaronie spaghetti.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz